Hangi Tarayıcı Hangi Oranda Kullanılıyor?
Dünya çapında 2011 Mart – 2012 Şubat arasındaki tarayıcı kullanım istatistiği:
Değerini günden güne kaybeden Internet Explorer’ın yerini Chrome alacakmış gibi görünüyor. Firefox’un düşüşü, yeni sürümlerinin Chrome’dan daha yavaş olması ile ilişkilendirilebilir. Yine de Firefox’un kesinlikle kalitesini ve değerini kaybetmeyeceğini söyleyebiliriz.
Türkiye’de 2011 Mart – 2012 Şubat arasındaki tarayıcı kullanım istatistiği:
Bu grafikte de yine Internet Explorer’ın değer kaybettiğini fakat Firefox’un avrupada çok daha yaygın olarak kullanıldığını görebiliriz. Fakat Chrome her zamanki gelişimini koruyarak gittikçe daha çok tercih ediliyor.
Türkiye’de 2011 Mart – 2012 Şubat arasındaki tarayıcı kullanım istatistiği:
Ülkemizde ise Google Chrome’un ne kadar çok kullanıldığını görebiliyoruz. Internet Explorer her zamanki gibi değer kaybetmeye devam ederken Firefox’un kullanım oranının azlığı gözlerden kaçmıyor. Opera neredeyse hiç kullanılmıyor diyebileceğimiz kadar az kullanılmakta.
Türkiye’de 2011 Mart – 2012 Şubat arasındaki Internet Explorer Sürümlerinin kullanım istatistiği:
Tasarımcıların baş belası olan Internet Explorer’ın 6.0 ve 7.0 sürümlerinin hâlâ kullanımda olduğunu görebiliyoruz. Microsoft ne kadar çok yeni sürümler çıkarsa da Internet Explorer’ın her zaman bir uyumsuzluğu ve problemi olmuştur. Yakın tarihte de Facebook’un Timeline uyumsuzluğu yüzünden IE 7′ye olan desteğini kaldıracağını duyurdu. Bundan kısa bir süre önce de yine Google IE 7′ye olan desteğini kaldıracağını açıklamıştı. Bu sayede zamanının birçoğunu Facebook’da geçiren kullanıcılar IE 6 ve IE 7 kullanımını bırakarak ya farklı tarayıcıya ya da üst sürümlerine yöneleceklerdir. Bununla birlikte tasarımcılar IE’nin eski sürümlerini pek fazla dert etmeyerek çok rahatlayacaktır.