Bugünlerde sosyal medya ağırlıklı çok fazla blog yazamıyordum ancak bugün Cem Yılmaz’ın Facebook sayfasında gördüğüm bir paylaşım sonrası bir şeyler yazmak istedim.
Cem Yılmaz’ın Facebook sayfasından; 18 Temmuz 2012, 14:35’de böyle bir paylaşım yapıldı ve altında da sitenin görselleri bulunuyor.
Duydun mu? Yılların eskitemediği eşyalar gün yüzüne çıkıyor: http://auvintage.com/
Daha önceden de bu tarz paylaşımların yapıldığını görmüştüm ancak bu sefer yorumlar bir hayli dikkatimi çekti. Bu yorumlar ise, an itibariyle (~40 dakika geçmesine rağmen) sayfada görünüyor. Büyük ihtimalle de uzun bir süre görünecek gibi…
Yorumlara bir bakalım;
Muhammed Karaoğlu: sendemi reklama başvurdun be reyiz
Taha Diebiri: insanlar neden beğenmekten vazgeçiyo?
Kenan Memmedov: beğenmekten vazgeçiyorum.
İzzet Oğul Şahin: senin …na koyayım ben emi 50 milyon değil 100 milyonda olsanız ne farkeder (Küfür edilmiş, ancak sansürleme gereği duydum.)
Emre Aydoğdu: cem yılmaz gibi bilinçli ve zeki bi adamım sayfasını bu kadar saçma yönettirmesi, karısının sitesinin reklamı için kullandırması hiç hoş değil. beğenmekten vazgeçiyorum ben de.
Uzo Singjay: muhakkak hack edildi!
Mustafa Uğur Karakaş: Bildiğim kadarıyla ElmaAlma diye bir firma yönetiyor sayfayı hack olayı değil bilinçli iş. Takip mekanizmasını reklama çevirme.
Recep Sağlık: Beyler bu AUVintage Cem Yılmaz’ın eşinin kurduğu site. Bilinçli paylaşım yani hack yok
Merak edenler için paylaşım şu adreste: https://www.facebook.com/CMYLMZ/posts/395570837165835
(Siz bu yazıları okurken belki de hala bu adreste olabilir)
Yorumlardan bir tanesi de, bir sosyal medya ajansı çalışanı & kurucusu olan Emre’den gelmiş. Gıyabında tanıdığım Emre de, böyle bir gücün eşi için de olsa reklam amaçlı kullanılmaması gerektiğini söylemiş.
Güç olarak bahsettiğimiz ise 3.5 milyon Facebook kullanıcısı. Göz ardı edilebilecek bir güç değil ve öyle ki Türkiye’nin en sevilen karakterlerinden bir tanesinin sevenleri…
Ayrıca, Twitter hesabına da bakalım. 2.5 milyon takipçi! En çok takipçiye sahip olan Türk! sıfatıyla Cem Yılmaz’ın paylaşımlarına bakalım;
Benzer durum burada da geçerli ancak daha fazla beğeni / RT almış durumda.
Başarısız bir sosyal medya yönetimi / sosyal medya kriz yönetimi olduğu konusunda hem fikiriz sanırım.
Daha başarılı örnekleri inceleme dileğiyle,
Sosyal kalınız.